Engelse taal

Het Engels is de officiële taal van het Verenigd Koninkrijk, de VS, Australië, Nieuw-Zeeland, maar ook een van de twee officiële talen van Canada, Ierland en Malta. Het Engels wordt gebruikt als een officiele taal in sommige landen van Azië (India, Pakistan en andere) en Afrika.

De Engelse taal behoort tot de Germaanse talen van de Indo-Europese taalgroep. Het aantal van de moedertaalsprekers van het Engels is ongeveer 335 miljoen (2003). Het is de derde meest gesproken taal in de wereld na Chinees en Spaans. De sprekers van het Engels als tweede taal zijn ongeveer 1 miljard mensen (2007). Engels is een van de zes officiële werktalen van de VN.

De grammaticale structuur van het Engels is nog steeds overwegend Germaans op enkele aan de Romaanse talen ontleende zinsconstructies na, met vaste woordvolgorde en een complexe syntax. Ongeveer 70% van de woorden in het Engels worden geleend. Engels is geschreven in het Latijns schrift en gebruikt het Latijnse alfabet die afkomstig is van de VII eeuw. De spelling van het Engels heeft meerdere lagen, met elementen uit het Frans, Latijn en Grieks; verdere complicaties zijn ontstaan ​​door geluidsveranderingen waarmee de spelling geen gelijke tred heeft gehouden.

Engels is de belangrijkste taal van de internationale communicatie, handel, samenwerking en het bedrijfsleven, als gevolg van de koloniale politiek van het Britse Rijk in de XIXe eeuw en de wereldwijde invloed van de Verenigde Staten op dit moment.

Overzicht van onze Engelstalige programma’s

Vragen? Neem contact op

    © Copyright - OK Info & Translation Services